top of page
Αναζήτηση
  • Julia Lagioti

Περί έρωτα και ζευγαριών - ασκήσεις για το Σαββατοκύριακο #5


💑👩‍❤️‍👩👨‍❤️‍👨 Βάλτα σε λόγια

Σχεδόν όλοι μας έχουμε κατακλυστεί κατά καιρούς από τις ευαισθησίες μας, γεγονός που είναι πολύ δύσκολο και επώδυνο.  Ακόμη πιο δύσκολο είναι το να βρούμε τα λόγια να τις εκφράσουμε και μάλιστα στον/ην σύντροφό μας, γεγονός που χρειάζεται θάρρος, εμπιστοσύνη και κατανόηση.


Καταρχάς σκεφτείτε αυτό που χρειάζεστε περισσότερο προκειμένου να νιώσετε ασφαλείς και αγαπητοί.

Σημειώστε το………………………………………………………………………………………………………


Στη συνέχεια συμπληρώστε τα κενά των ακόλουθων προτάσεων με τον εξής τρόπο:

Π.χ. Χρειάζομαι να νιώσω ότι είμαι μοναδικός/ή για σένα  και επομένως  ότι είμαι η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου.

Χρειάζομαι να νιώσω ……………………………………………………………………………… ως σύντροφος και ως ερωμένος/η και ότι ………………………………………………………………………………. είναι σημαντικό για σένα.

Χρειάζομαι να νιώσω ότι μπορώ ……………………………………………… και επομένως  να νιώθω ότι …………………………………………………………………………………………………...........

Χρειάζομαι να νιώσω ότι μπορώ να σου ζητήσω να …………………………………………………….. ώστε να νιώσω……………………………………………………………………………………………………


Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο, ξεκινήστε από το να εκφράσετε στον/ην σύντροφό σας πόσο δύσκολο σας είναι να διατυπώσετε τις ανάγκες σας και να τον/ην  ενημερώσετε για το αν μπορεί να κάνει ή να πει κάτι, ώστε να σας το κάνει πιο εύκολο π.χ. να σας κρατά  το χέρι ενώ του/ης μιλάτε.


Ένας τέτοιος διάλογος προσφέρει ένα «αντίδοτο» σε στιγμές αποσύνδεσης και αρνητικών κύκλων του ζευγαριού και βοηθά τους συντρόφους να λειτουργήσουν ξανά σαν ομάδα. Κάθε φορά που δημιουργείτε τέτοιες στιγμές συναισθηματικής σύνδεσης, ο δεσμός μεταξύ σας γίνεται πιο δυνατός!




71 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page